Jablečný dezert se zkaramelizovanými celozrnnými ovesnými vločkami
Vloženo: 21.4.2020 | Autor: Ivana Hůrková | Zobrazeno: 851x | Upraveno: 21.4.2020 | Upravil: Eliška Hubalíková
JABLKA 1,2 kg
OVESNÉ VLOČKY 0,10 kg
TŘTINOVÝ CUKR 0,1 kg
ŽELATINA 1 ks
PUDINK ? ks
JABLKA
MALINY
MANDLOVÉ LUPÍNKY
VODA 0,5 + NA ROZMÍCHÁNÍ PUDINKU – záleží na šťavnatosti jablek - může být i méně vody
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, dochutíme a vaříme v cca 0,5 l vody asi 15 minut aby se rozvařila. Ovesné vločky opražíme na pánvičce s třtinovým cukrem, pak je dáme na dno misky. K jablkům přidáme pudink rozmíchaný ve vodě a vaříme, dokud směs nezhoustne. Směs nalijeme na vločky. Nahoru přidáme (čerstvé ovoce) v našem případě čerstvé maliny a jablka. Uvaříme želatinu a po lžících jí zalijeme ovoce. Ozdobíme mandlemi.